Založ si blog

To najlepšie do rodiny – vodka

Podľa môjho názoru je vrchol nevkusu si čítať na zástavkách MHD že alkohol patrí do každej „Famílie“. Je to normálne že zástupcovia mesta nás nepriamo navádzajú aby sme si ničili zdravie pijatikou. Je to normálne, že deti a mládež sa takto dozvedia, že načo je im rodina/família? Mesto by nemalo navádzať na návykové drogy.

Mesto Bratislava je celé zašpinené reklamným smogom (volebné a obchodné plagáty). Niečo také ako v tomto meste nenájdete v celej západnej Európe. Koľko užitočného sa dalo vyrobiť z materiálu spotrebovaného na toto zbytočné manipulovanie ľudí.

Mesto Bratislava je jedno z najhlučnejších ale to nevadí, pustíme na ľudí ďalšie decibely reklamného hluku napr. na Trnavskom mýte. Radšej čakám pár desiatok metrov a potom utekám k autobusu, kde ma „privíta“ v polepenom autobuse dávka reklamy z tam upevneného televízora. Cesta autobusom je akoby cestovanie v biznis centre. Všetko sa dozvieme, pretože telefonovanie je národné hobby za volantom (nikdy netrestané), v autobuse, na zastávkach a čím menej dôležitá informácia o to treba dlhšie a hlasnejšie hovoriť.

Máme najhoršie medziľudské vzťahy. Žeby sa ľudská intimita zmenila na pomyselnú intimitu na diaľku? Neviem, ale vyskúšal som obidve, ale kontakt s mojou milou, bez mobilu, bol akýsi lepší. 

Idem do polikliniky na Ružinovskej ul. Rozbité chodníky, schody aj cesta, ale parkovné sa vyberá. Prosím začo? Predbehne ma solídny občan a hrabe sa v odpadkovom, koši kde hľadá ohorky cigariet. Ráno som videl moju bývalú lekárku ako prehľadáva odpadkový kôš pri dome kde bývam. Máme najskoršie vyhnanie starších ľudí z trhu práce. Väčšina ľudí nad 57 rokov na Slovensku už nepracuje. Máme najnižšiu zamestnanosť žien a otrasne nízku zamestnanosť mladých. Nárast nezamestnanosti o 1% spôsobí nárast samovražednosti o 0,8%. Aká miera samovražednosti je primeraná?  V ten istý deň, čo som kráčal na polikliniku, pán premiér oznámi, nutnosť obmedzenia ľudských práv? Čo to je za sociálnu demokraciu? Nie je to iný smer? Tento štát dáva z rozpočtu relatívne viac ako iné európske štáty iba na verejnú bezpečnosť a administratívu. Čoho sa boja?

Cestou na vyšetrenie miniem niekoľko brlohov s hernými automatmi. Nevidel som ich v New Yorku, Singapure, Buenos Aires, Tokiu, Vancouveri, Melbourne, Paríži, Lisabone alebo vo Viedni niečo také. Napr. v Singapure majú kasíno, ale domáci platia vstupné 100 dolárov. Nevadilo by mi megakasíno v Bratislave pre bohatých. Nech ich dáko zbavíme peňazí, ktoré aj tak už nevedia ako minúť. Ale na čo je to pre bežného obyvateľa? Čo to je za kresťanského demokrata, čo toto podporuje? Môj bratranec, osoba závislá na automatoch, strhol náušnice dcéram v spánku na to aby mal na herňu. Zákon nám bráni zakázať herne? kto tvorí zákony? Ľudia?

Vo svete som nikde nevidel, okrem Balkánu, že by sa parkovalo na chodníkoch, žeby neexistovali chodníky. Nikoho v New Yorku nezaujímalo, že nemám kde parkovať. Ak máš na auto, musíš mať aj na parkový dom, alebo som musel parkovať mimo mesta. Dnes som nevystúpil z autobusu. Nedalo sa. Auto stálo presne oproti dverám autobusu.

Niekto ukradne mreže/rošty v podchode a trvá to mesiace, než sa osadia nové. Vraj taký je poriadok, verejné obstarávanie je vraj dôležitejšie ako zlomené nohy, alebo život. Ľudia pravidelne umierajú pri prechode železničných koľají na konečnej autobusu 39, keď idú za nákupmi do OC Avion. Vraj „sa to rieši“. To fakt nemáme na protihlukovú stenu, aspoň aby to ľudia nerobili alebo postaviť podchod? Prečo to tie nezmyselné nákupné centrá nedostali ako podmienku výstavby?

Ako je možné, že máme v meste niekoľko ruín? Bývalý obchodný dom („Hiroshima“) na Tomášikovej ulici, 2 zrúcaniny na Šancovej ulici a inde. To sa fakt nedá s tým nič robiť? Veď už listina základných práv občana z roku 1789 tvrdila, že súkromný majetok nesmie ísť proti záujmom celku. Teda to čo škodí väčšine, nemôže byť nedotknuteľné. Ale za to predať verejný priestor (medzi činžiakmi, Kamenné námestie) je normálne a legálne? Koho záujme chráni táto „patokracia“? Patokracia je forma nadvlády, kde rozkazujú ľudia bez citu – psychopati.

Prečo sú v meste zrážaní chodci (deti aj starší) na priechodoch? Nemôžu pomôcť dôchodcovia, alebo nezamestnaní za malý peniaz? Nemáme ani na semafóry, ani na kamery, čo by to nasnímali? Hlavne, že sme zmiernili tresty za dopravné priestupky.

Nie je pravda, že nie sú peniaze. Bratislavský samosprávny kraj je siedmy najbohatší v Európe. Podľa HDP na obyvateľa je bohatší ako Viedeň. Kam idú tie peniaze. V Amerike by ma už dávno naháňal daňový úrad pre neprimeraný zisk. No nie je potom hanba s hlavnou stanicou a električkou, ktorá tam roky nejazdí? Určite neobstojí tvrdenie, že mesto musí žiť z reklamného prznenia ulíc, z podpory predaja drog a hazardných hier. Slovensko, merané cez HDP, je od tohto roku bohatšie ako Portugalsko a Grécko. Viete že máme silnejšiu kúpnu silu ako Česko?

Mne to pripadá, že rozpočet v našich samosprávach sa tvorí nasledovne: najprv starostovi, potom poslancom, no aj úrad treba uživiť a ak niečo zostane, tak sa to dá aj pre potreby jej obyvateľov. V roku 1990 sme to robili nie za peniaze. Zakladal som slovenskú samosprávu v rokoch 1990-1993, ale toto som fakt neočakával.

Šťastné a „značkové“ Vianoce!

Garantovaný slušný život

11.03.2016

Garantovaný slušný život (v strednej a východnej Európe) Miloslav Hetteš, prezident Európskej rady pre sociálny rozvoj Úvod Sociálna inklúzia podľa významného think-tanku „Friends of Europe“ je iba rečníckym zvratom v Európskej únii, ktorý bez jej skutočného napĺňania spôsobuje pokles legitimity EÚ. Musíme pochopiť čo sociálna inklúzia znamená [...]

LEPŠÍ ŽIVOT V RUŽINOVE JE MOŽNÝ

26.09.2014

Ružinov je môj domov. Bratislava je moje mesto. Slovensko je moja vlasť. Pekné slová že? Kto z nás tomu ešte verí. Vládnu nám ľudia, čo nemajú iný záujem iba sa nabaliť. Vládnu nám v Bratislave mnohokrát ľudia čo tu ani nežili, ani sa tu nenarodili. Nenásytné strany si dosadili do samosprávy poslušných, čo na tom že skorumpovaných ľudí – voliči im aj tak [...]

Prečo kandidujem?

07.05.2014

doc. RNDr. Miloslav Hetteš, CSc., Nový parlament listina – č. 13, volebné miesto č. 2 Pripomíname si desať rokov pôsobenia v rámci Európskej únii. Oplatilo sa nám to? Slovensko do EÚ vstupovalo s oveľa menšou ekonomickou silou, ako má dnes. V tvorbe hrubého domáceho produktu na obyvateľa sme preskočili Portugalsko aj Grécko. V kúpnej sile dokonca Česko. Veríte [...]

chrípka. pacient, lekár, prehliadka

V Bratislavskom kraji sa počas tohto roka vyskytol čierny kašeľ v 50 prípadoch

18.04.2024 19:25

Najvyššia vekovo-špecifická chorobnosť bola zistená vo vekovej skupine 15- až 19-ročných osôb.

Fico, Šefčovič

Fico: Vláda na post eurokomisára za SR opäť navrhne Šefčoviča

18.04.2024 18:30

Uviedol to predseda vlády po skončení mimoriadneho dvojdňového summitu EÚ v Bruseli.

zelenskyj

Rusom chcel pomôcť s atentátom na Zelenského, zbieral informácie o letisku Rzeszów

18.04.2024 18:23

Zelenskyj poľské letisko používa pri cestách do zahraničia, pretože vzdušný priestor Ukrajiny je od začiatku ruskej invázie uzavretý.

Dánsko Požiar Kodaň Burza Budova Historická

Zrútila sa hlavná fasáda historickej budovy kodanskej burzy, ktorá horí od utorka

18.04.2024 18:07, aktualizované: 19:04

Požiar ťažko poničil renesančnú budovu zo 17. storočia, ktorá prišla o svoju vysokú vežu i veľkú časť strechy.

Miloslav Hetteš

Starosta Ružinova

Štatistiky blogu

Počet článkov: 24
Celková čítanosť: 82113x
Priemerná čítanosť článkov: 3421x

Autor blogu

Kategórie